1976

De badkuipdokter

In 1976 start Willem ter Meer zijn bedrijf ‘De badkuipdokter’ in Ermelo en legt zo de basis voor het bedrijf van nu. Willem is gespecialiseerd in het repareren van baden en douchebakken en om ze te renoveren worden ze overgespoten.

Zijn zoon Henk ter Meer komt ook werken in het bedrijf dat in zo’n snel tempo groeit waardoor het zich omdoopt tot Beterbad bv. De technieken veranderen en het overspuiten van baden levert niet meer het gewenste resultaat waardoor er wordt overgestapt op het Bad-in-Bad-Systeem.

1993

Produceren

Ook de twee andere zoons Bert en Marco ter Meer komen (gedeeltelijk) werken in het bedrijf. In 1993 wordt er in Dronten een eigen productiebedrijf gestart waar machines worden gebouwd en mallen worden gemaakt zodat het eerste geproduceerde bad al snel een feit is.

1996-1998

Verhuizen

Zowel Beterbad produktie als renovatie blijven groeien. In 1996 wordt er aan De Linge een ruimere fabriek gebouwd met een verbeterde opzet. Het nieuwe pand wordt op 27 maart 1998 officieel geopend.

2000

overname gebroeders ter Meer

In 2000 gaan de bedrijven officieel over in handen van de gebroeders ter Meer. Hun vader blijft erg betrokken bij de ontwikkelingen, zowel bij de fabriek als bij de werkzaamheden van de monteurs.

2013

groothandel

Per 1 januari 2013 start sanitair ondernemer Egbert Lassche het bedrijf Beterbad Sanitair BV. Vanaf dat moment ontplooit deze nieuwe groothandel alle verkoopactiviteiten naar meer dan 500 verkooppunten in de Benelux.

2008-2010

verschillende systemen

De ontwikkelingen staan niet stil. De productieruimte wordt uitgebreid en 2 spuitrobots worden geïnstalleerd waardoor de capaciteit wordt verhoogd. Er wordt een Badwissel-Systeem ontwikkeld om klanten met acrylbaden van dienst te kunnen zijn: een bad uitwisselen voor een nieuw acrylbad zonder het tegelwerk te beschadigen, blijkt een gat in de markt. Vanuit de markt komt steeds meer vraag naar het plaatsen van een douchebak in plaats van een bad in een bestaande situatie. Hier heeft Beterbad een nieuw systeem voor ontwikkeld ‘van Bad-naar-Douche’.

2016

Xenz

De badkamer is steeds meer de uitgekozen plek om tot rust te komen. Er ontstaat een toenemende vraag naar comfort- en wellnessproducten. Beterbad Sanitair besluit om haar badkamerproducten onder de naam Xenz te verkopen.

Bekijk ons assortiment

Xenz is een onderdeel van Beterbad B.V. | Algemene voorwaarden | Privacystatement