De badkuipdokter

1976

In 1976 start Willem ter Meer zijn bedrijf ‘De badkuipdokter’ in Ermelo en legt zo de basis voor het bedrijf van nu. Willem is gespecialiseerd in het repareren van baden en douchebakken en om ze te renoveren worden ze overgespoten.

Zijn zoon Henk ter Meer komt ook werken in het bedrijf dat in zo’n snel tempo groeit waardoor het zich omdoopt tot Beterbad bv. De technieken veranderen en het overspuiten van baden levert niet meer het gewenste resultaat waardoor er wordt overgestapt op het Bad-in-Bad-Systeem

Samen jouw droombadkamer ontwerpen? Kom langs bij een dealer!

Contact opnemen

Produceren

1993

Ook de twee andere zoons Bert en Marco ter Meer komen (gedeeltelijk) werken in het bedrijf. In 1993 wordt er in Dronten een eigen productiebedrijf gestart waar machines worden gebouwd en mallen worden gemaakt zodat het eerste geproduceerde bad al snel een feit is.

Verhuizen

1996-1998

Zowel Beterbad produktie als renovatie blijven groeien. In 1996 wordt er aan De Linge een ruimere fabriek gebouwd met een verbeterde opzet. Het nieuwe pand wordt op 27 maart 1998 officieel geopend.

Overname gebroeders ter Meer

2000

In 2000 gaan de bedrijven officieel over in handen van de gebroeders ter Meer. Hun vader blijft erg betrokken bij de ontwikkelingen, zowel bij de fabriek als bij de werkzaamheden van de monteurs.

Verschillende systemen

2008-2010

De ontwikkelingen staan niet stil. De productieruimte wordt uitgebreid en 2 spuitrobots worden geïnstalleerd waardoor de capaciteit wordt verhoogd.

Groothandel

2013

Per 1 januari 2013 start sanitair ondernemer Egbert Lassche het bedrijf Beterbad Sanitair BV. Vanaf dat moment ontplooit deze nieuwe groothandel alle verkoopactiviteiten naar meer dan 500 verkooppunten in de Benelux.

Xenz

2016

De badkamer is steeds meer de uitgekozen plek om tot rust te komen. Er ontstaat een toenemende vraag naar comfort- en wellnessproducten. Beterbad Sanitair besluit om haar badkamerproducten onder de naam Xenz te verkopen.

Bekijk ons assortiment

Ik wil in contact komen om de mogelijkheden voor mij badkamer te bespreken

Xenz is een onderdeel van Beterbad B.V. | Algemene voorwaarden | Privacystatement