De Upfall Shower van
Pim en Angela ​Uijtdewilligen

Vorig jaar betrokken mijn vrouw en ik een nieuw huis en aangezien wij erg van douchen houden zochten wij naar een douche oplossing waarbij wij beiden tegelijk zouden kunnen douchen.

Wij sporten veel samen en het was eigenlijk altijd wachten totdat de ander klaar was met douchen, daar wilden wij van af. Wij realiseerde ons ook dat het hebben van twee douches veel water en energie zou gebruiken, vooral omdat we een lekker volle douche straal wilden hebben. Je kunt natuurlijk ook twee kleine spaar handdouches nemen, maar dat is toch niet wat je echt wilt, een beetje comfort mag wel.

Bij het rekenen kwamen wij al snel uit op een water gebruik van 2x15 liter water per minuut en dat vonden we in deze tijd toch echt een beetje teveel. De afgelopen jaren is er veel te doen rond drinkwater gebruik in Nederland en voor ons gevoel konden we natuurlijk geen 30 liter water per minuut gebruiken.

Wij hadden al eens van de Upfallshower gehoord en zijn ons daar meer op gaan oriënteren. Uiteindelijk hebben wij nu twee Upfallshowers naast elkaar staan (daarmee zijn we volgens René de eerste in Nederland!) en we kunnen samen genieten van bijna 60 liter water per minuut uit onze grote wellness douchekoppen terwijl wij samen niet meer water gebruiken dan iemand die een spaardouche heeft.


Voordelen Upfall Shower
  • Douchen onder een waterval met slechts 1,5 liter waterverbruik
  • Minder zonnepanelen
  • Kleinere boiler en warmtepomp nodig
  • Verlaging van de EPC waarde

Bekijk ook

Ian_Weiler_thumbnail.png
Upfall Shower

Ian Weiler

Lees meer
Stok_upfallshower_1thumbnail.png
Upfall Shower

Quintijn Stok

Lees meer
Upfallshower_Pim_uijtdewilligen_15thumbnail.png
Upfall Shower

Pim en Angela ​Uijtdewilligen

Lees meer