De Upfall Shower
van Martijn Hellemondt uit Bussum

Begin 2017 waren wij toe aan een totale verbouwing van onze badkamer in de St. Vituskerk te Bussum. Een monumentaal pand dat 10 jaar eerder was omgetoverd tot 32 mooie appartementen.

De warmwatervoorziening voor de woningen bestaat uit een zogenaamd stadsverwarming systeem met drie grote ketels in een stookruimte die, in combinatie van een warmtewisselaar, zowel voor warm leidingwater als warm water voor de verwarming moeten zorgen. Doordat ons appartement het verst weg van de bron zit hadden wij te kampen met zowel waterdruk als temperatuur problemen.
Douchen was door drukgebrek en een onder gedimensioneerde warmtewisselaar meer een noodzakelijk kwaad geworden dan een aangename belevenis.

Door vrienden werden wij geattendeerd op de Upfall Shower. Het idee om weer gewoon echt lekker te kunnen douchen en bovendien ons steentje bij te kunnen dragen aan het milieu door de zuinige installatie maakte het voor ons een makkelijke keuze.

In overleg met René gelijk besloten om van de te bouwen douchecabine ook een stoomcabine te maken. Bijkomend voordeel dat ook het douchewater, door de ruimte gesloten te houden, minder vaak extra verwarmd hoeft te worden.

Inmiddels genieten wij al een paar jaar van een heerlijke douche- en stoomcabine en ik kan dan ook iedereen de plezier en het genot van een Upfallshower van harte aanbevelen.

Voordelen Upfall Shower
  • Douchen onder een waterval met slechts 1,5 liter waterverbruik
  • Minder zonnepanelen
  • Kleinere boiler en warmtepomp nodig
  • Verlaging van de EPC waarde

Bekijk ook

Ian_Weiler_thumbnail.png
Upfall Shower

Ian Weiler

Lees meer
Stok_upfallshower_1thumbnail.png
Upfall Shower

Quintijn Stok

Lees meer
Upfallshower_Pim_uijtdewilligen_15thumbnail.png
Upfall Shower

Pim en Angela ​Uijtdewilligen

Lees meer