De Upfall Shower
van Arend Hoekema uit Amsterdam

Mijn nieuw te bouwen huis in Amsterdam moest een duurzaam en comfortabel huis gaan worden. Aangezien ik in eigen beheer zou gaan bouwen en dus alles zelf moest gaan invullen hebben ik mij goed georiënteerd op internet voor een mooie badkamer en zo kwam ik uit bij René

Mijn grootste verlangen was om in een betrekkelijk kleine ruimte een stoomcabine en infrarood sauna te bouwen en een echte wellness douche. Bij mijn bezoek aan René had hij al snel een voorstel gemaakt waar ik mij volledig in kon vinden. Een mooie opstelling met een infrarood sauna, een stoomcabine en …….een Upfallshower!

Als coördinator omgevingsvergunningen wordt ik dagelijks door EPC genormeerde bouwbesluit eisen meegenomen in een klimaat van energie neutraal- en zelfvoorzienend duurzaam bouwen. Met deze uitgangspunten heb ik een eigen woning gebouwd met een EPC-waarde van 0. Met minder nam ik geen genoegen. Om hierop uit te komen kom je als oplossing voor de douche al gauw terecht bij de Upfallshower. Waarom!!! Heel simpel. De Upfallshower werkt met 0,18 positief verlagend op de uitkomst van de EPC. Het is als enige douche opgenomen in de databank van Bureau CRG en het staat tevens vermeld in het EPC rekenprogramma UNIEC. Door verbluffende technische prestaties ontstond mijn interesse voor de Upfallshower. De douche heeft een normale handdouche en een grote waterval douche uit het plafond, dat is het upcycle douche gedeelte. Het enige water dat ik gebruik onder die grote douche is alleen nodig om te zorgen dat de waterval douche niet koud gaat worden. En ik zei “” dit is het , doen“”.

Niet alleen EPC maar ook invulling geven aan circulair bouwen was bepalend. Zo lever ik een positieve bijdrage aan de vermindering op de Co2 uitstoot. Zonder schuldgevoel, mijn sociale bijdrage voor gezamenlijk verantwoord bouwen aan een duurzaam leven.


Voordelen Upfall Shower
  • Douchen onder een waterval met slechts 1,5 liter waterverbruik
  • Minder zonnepanelen
  • Kleinere boiler en warmtepomp nodig
  • Verlaging van de EPC waarde

Bekijk ook

Ian_Weiler_thumbnail.png
Upfall Shower

Ian Weiler

Lees meer
Stok_upfallshower_1thumbnail.png
Upfall Shower

Quintijn Stok

Lees meer
Upfallshower_Pim_uijtdewilligen_15thumbnail.png
Upfall Shower

Pim en Angela ​Uijtdewilligen

Lees meer