Douche en bespaar met

Upfall Shower

De krachtigste en zuinigste douche ter wereld

Upfall Shower

Ervaar duurzaamheid met maximaal comfort

De stap naar energieneutraal bouwen is gezet. Sinds 1 juli 2018 is gasloos bouwen verplicht. Xenz speelt in op deze vraag naar duurzame oplossingen. De Upfall Shower is een spaardouche waarbij je een comfortabele en krachtige waterval van meer dan 30 liter per minuut over je heen krijgt, met een verbruik van maar slechts 1,5 liter water per minuut. Een flinke besparing! Dankzij het unieke Upcycle systeem wordt het douchewater opgevangen, gefilterd, ververst, verwarmd en dan opnieuw weer rondgepompt. Urenlang douchen zonder schuldgevoel!


Bekijk de meest zuinige en krachtige douche in onze showroom in Almere.

Maak nú een afspraak!
 • Minder zonnepanelen en kleinere boiler en warmtepomp nodig!
 • Besparing op water- en gaskosten
 • Douchen onder een waterval met slechts 1,5 liter waterverbruik
 • Aanzienlijke verlaging van de EPC waarde
 • De oplossing voor gasloos bouwen

Minder verbruik door hergebruik

Zo werkt de Upfall

De kracht van een stortdouche met een verbruik van slechts 1,5 liter water per minuut. Schoon en duurzaam in slechts een paar stappen.
 • Het kleine reservoir vult zich met water.
 • Het water wordt opgezogen uit het reservoir.
 • Een microfilter houdt haren en vuil tegen.
 • Een pomp duwt het water "UP"
 • Het UV-filter reinigt het water.
 • Warm water wordt toegevoegd om het water te verversen en op temperatuur te houden.
 • Geniet van heerlijke brede "FALL" uit de grote hoofddouche

Bekijk de Upfall brochure!

Voor slimme mensen met een groen hart

Kies voor het totaalplaatje en bespaar meer!

Door de toepassing van de Upfall Shower bespaar je niet alleen fors op het water- en gasverbruik maar ook op de rest van de technische installatie in de woning. Er is minder vermogen nodig om het water op temperatuur te houden daardoor kan de hele infrastructuur (boiler, zonnepanelen en warmtepomp) veel kleiner worden uitgevoerd. Een besparing tot wel 80%! De Upfall Shower voldoet aan de nieuwe EPC-eisen en kan deze verlagen tot maximaal 0.18!

De Upfall Shower is opgenomen in de databank van Bureau CRG en staat vermeld in het EPC rekenprogramma Uniec. Tevens heeft de Upfall Shower het KIWA veiligheid certificaat, hetgeen een vereiste is om het systeem aan te mogen sluiten op de waterleiding.

Familie de Jong - Apeldoorn

"Vorig jaar hebben wij ons eigen huis laten bouwen. Hierbij stond duurzaamheid voorop. In eerste instantie hadden wij gekozen voor een warmtepomp met een 300 liter boiler. Een behoorlijke investering. Totdat wij via via gewezen werden op de Upfall Shower. Hierdoor konden wij terug naar een 100 liter boiler en kwamen wij gelijk aan de gestelde EPC eisen. Een behoorlijke besparing! En dat zonder in te leveren op kracht en comfort van de douchestraal".

De heer Betgem - Almere

“Mijn dochters stonden vroeger altijd urenlang te douchen. De verspilling van al dat water ging mij aan het hart. Dat moet anders kunnen. In 2003 bedacht ik het water- en energie besparende Upcycle douche systeem. Samen met fabrikant Xenz hebben we dit idee tot uitvoering gebracht. Zo ontstond de Upfall Shower. Een volwaardig duurzaam product dat de manier van douchen wereldwijd zal doen veranderen.”

Bekijk de twee modellen:

Upfall Excellent Tray
Upfall Excellent Tray

De Upfallshower Excellent Tray is eenvoudig te plaatsen en heeft een luxe douchevloer.

Lees meer..
Upfall Excellent Drain
Upfall Excellent Drain

De Upfall Excellent Drain is het meest luxe model en is voorzien van een ingebouwde vloerdrain.

Lees meer..