Uitzoeken, inmeten en monteren

Montage voor de badkamer

De montage van jouw badkamer is een belangrijke stap in de realisatie van jouw droombadkamer. Iedereen snapt wel, zonder montage is er geen badkamer. Het is alleen wel belangrijk dat dit vakkundig gebeurt. Een professionele montage zorgt voor extra lang plezier van jouw badkamer. En daarnaast is een strakke afwerking ook vast erg gewenst. Maar wat kost dat? En waar moet ik nog meer rekening mee houden?

In showroom bekijken

Samen jouw droombadkamer ontwerpen? Kom langs bij een dealer!

Contact opnemen

Wat kost het om een badkamer te laten monteren?

Montagekosten badkamer

Wist je dat de montage van een badkamer vaak even duur is als de materialen? Dit is natuurlijk een vuistregel en niet altijd van toepassing. Toch is het belangrijk om hier vooraf voldoende geld voor te reserveren zodat je niet voor onverwachte hoge kosten staat.


Veel mensen onderschatten de kosten voor bouw- en loodgietersmaterialen en de installatie van de badkamer zelf. Dat is natuurlijk erg vervelend en willen we voorkomen. Daarom adviseren wij om je goed te verdiepen in de bijkomende kosten. Zo kosten de bouw- en loodgietersmaterialen gemiddeld tussen de €600 en €1750. De montagekosten zijn vaak vergelijkbaar met de kosten van de producten in de badkamer. In de diagram hiernaast zie je de verdeling van kosten over de verschillende producten van de gemiddelde badkamer. Doe dit keer twee en je weet ongeveer wat jouw complete badkamer gaat kosten.

Van basis tot luxe badkamers

Bepaal jouw montagebudget

Natuurlijk verschilt ook de prijs van de montage per type badkamer. Houd wel rekening met minimaal €4000. Voor een luxe badkamer liggen de montagekosten al snel tussen de €9000 en €11.000. Voor een inschatting kun je terecht bij een van onze dealers. Ga je voor een op maat gemaakte glaswand in de badkamer? Deze monteren wij zelf! Daarmee ben je verzekerd van juiste inmeting en montage voor een zeer scherpe prijs. Mocht er toch iets mis zijn? Dan ligt de garantie bij ons en komen wij het oplossen.

In showroom bekijken

Een stukje verwachtingsmanagement

Hoe lang duurt het monteren van een badkamer?

Naast geld, is tijd natuurlijk ook belangrijk. Want als je jouw droombadkamer eenmaal voor je ziet, dan wil je hier het liefste ook zo snel mogelijk van profiteren. De montage duurt in de meeste gevallen tussen de 2 en 4 weken. Maar houd ook rekening met eventuele wachttijden. Veel aannemers hebben te maken met volle agenda’s en kunnen onmogelijk op korte termijn tijd vrij maken. Wees dus op tijd met het plannen van de montage om niet tegen lange wachtrijen aan te lopen.

Kom in contact

Ik wil in contact komen om de mogelijkheden voor mij badkamer te bespreken

Xenz is een onderdeel van Beterbad B.V. | Algemene voorwaarden | Privacystatement