Maximaal comfort met lichttherapie

De Feel Good Shower

Het is niet voor niks dat mensen gelukkiger zijn in de zomer. Zonlicht heeft een directe invloed op het endorfine niveau in jouw lichaam. Endorfine is het belangrijkste hormoon dat zorgt voor een geluksgevoel. Het heeft als eigenschap het pijn en stress onderdrukt,zodat er meer plaats is voor een gelukkig gevoel. Daarbij zorgt endorfine ervoor dat je een gevoel van liefde en vrede ervaart. Maar waarom zou je dat gevoel alleen in de zomer mogen hebben? Voel je het hele jaar door goed met onze Feel Good Shower.

In showroom bekijken

Samen jouw droombadkamer ontwerpen? Kom langs bij een dealer!

Contact opnemen

Wat doen UV- en IR straling met je?

De voordelen van UV en IR

De ultraviolette straling, UV-straling, hangt af van de sterkte van het zonlicht. Bij voldoende zonnestralen maakt het lichaam vitamine D aan, houdt het de weerstand op peil, zorgt voor een gezonde hormoonproductie, reguleert de biologische klok en zorgt dat we voldoende pigment en melanine aanmaken voor een natuurlijke bescherming tegen zonlicht. Deze UV-straling bootsen we na met de Feel Good Shower waardoor je elke dag profiteert van deze belangrijke voordelen.


Infraroodstraling, IR-straling, gaat dieper dan UV-straling. Dit dringt door tot de spieren en gewrichten. Van infrarood krijg je dan ook geen gezonde bruine kleur. Wél zorgt deze straling voor een betere doorbloeding, het sneller aanmaken van nieuwe cellen en een betere afvoer van oude cellen. Hierdoor ziet de huid er gezonder uit, herstel je sneller van pijn aan de spieren of gewrichten en zorgt het voor een snelle opbouw van lichaamscellen.

Beide mogelijk in de Feel Good Shower

De verschillen tussen UV en IR straling

Langdurig gebruik van UV-straling is schadelijk voor de huid. Infrarood daarentegen dringt diep door tot de bloedvaten en is niet schadelijk voor de huid bij langdurig gebruik. Infrarood zorgt er namelijk voor dat de spieren opwarmen. Hierdoor kun je makkelijker ontspannen en verminder je blessures. Dit is ook ideaal voor sporters om hun spieren voorafgaand aan een intensieve training, voldoende op te warmen. Infrarood heeft geen invloed op de hormoonproductie en het aanmaken van vitamine D. Toch krijg je ook van infrarood een mooiere huid. Dit komt doordat de poriën verder open blijven staan waardoor de huid eenvoudiger te reinigen is en er minder vuil achterblijft.

In showroom bekijken

Het vinden van ontspanning is nooit meer een probleem

Volledig tot rust komen in de badkamer

Het is zeer belangrijk om in de badkamer tot rust te komen. Hier kun je opladen aan het begin van de ochtend of bijkomen na een drukke dag. Door goed voor jezelf te zorgen, zit je beter in je vel. Een ontspannen lichaam geeft immers ook een ontspannen. Wil jij er zeker van zijn dat je heerlijk kunt ontspannen? Bekijk dan de mogelijkheden met onze verrassend scherp geprijsde Feel Good Shower. Een dealer bij jou in de buurt vertelt je graag meer over de mogelijkheden en de voordelen.

Kom in contact

Ik wil in contact komen om de mogelijkheden voor mij badkamer te bespreken

Xenz is een onderdeel van Beterbad B.V. | Algemene voorwaarden | Privacystatement