De ultieme combinatie

Een douchecabine met douchebak

Bij het kiezen van een geschikte douchecabine moet je veel keuzes maken. Kies je voor een douchecabine met douchebak of heb je liever een douchevloer? Beide varianten hebben hun voordelen, maar vandaag zoomen we in op de douchebakken. Een douchebak is de meest effectieve manier om water af te voeren. Je vermindert namelijk het risico van het ontstaan van verstoppingen. Vaak combineer je een douchebak met een douchecabine, maar je kunt ook kiezen voor losse douchewanden.

In showroom bekijken

Samen jouw droombadkamer ontwerpen? Kom langs bij een dealer!

Contact opnemen

Het voordeel van een douchebak

Waarom een douchecabine met douchebak?

Badkamers in nieuwe huizen hebben vaak geen douchebak meer. Hier zie je vaak inloopdouches met een doorlopende vloer. Maar wanneer zou je wél voor een douchebak kiezen? Als je bijvoorbeeld jouw oude badkamer gaat renoveren en je voorheen ook een douchecabine met douchebak had. Vaak kunnen de afvoer en sifon niet meer in de vloer worden verwerkt, dus dan is een douchebak de meest handige oplossing. Als je weer kiest voor een douchebak is de montage ook een stuk eenvoudiger en voordeliger.

Bepaal de hoogte en kleur van jouw douchebak

Douchecabine met douchebak kopen?

De ene douchebak is de ander niet. Zo is er al veel onderscheid als het gaat om de hoogte van de verschillende douchebakken. Wil je een lage instap? Kies dan bijvoorbeeld voor een douchebak van 4 centimeter hoog. Vind je een diepere douchebak prettiger? Dan is een douchebak van 12 centimeter hoog een goede match.


En welke kleur douchebak past bij jouw badkamer? Eenheid, dat is belangrijk bij de inrichting van jouw badkamer. Mist die eenheid? Dan kom je moeilijker tot het ultieme rustmoment. Het is daarom belangrijk dat jouw douchecabine en douchebak ook passen bij de rest van jouw badkamer. En gelukkig is dat eenvoudig te realiseren. Van een (standaard) wit glanzende douchebak tot een matzwarte of kleikleurige douchebak. Je kunt kiezen uit 9 verschillende kleuren, dus er zit altijd een kleur bij die aansluit op jouw stijl.

Vierkant, rechthoekig of rond?

Douchecabines met douchebakken in vele formaten

Heb je niet zo’n grote badkamer? Dan is een douchebak met afgeronde of afgeschuinde hoeken ideaal. Het neemt minder ruimte in, terwijl je dit niet ervaart in de douchecabine zelf. De hoekjes gebruik je namelijk toch niet. Heb je wel een ruime badkamer? Dan zou je kunnen kiezen voor een inloopdouche met douchebak. Wij raden dan aan om voor een douchebak met een lage rand te gaan, zodat je de charme van een inloopdouche niet doorbreekt.

Afspraak maken

Hoe houd je jouw douchebak het langst mooi?

Acryl douchebakken

Al onze douchebakken zijn gemaakt van acryl. Dit is sterk materiaal, maar het is natuurlijk wel belangrijk om het goed te onderhouden. We raden je aan om na het douchen de douchebak na te spoelen met warm water. Zo verwijder je achtergebleven vuil- en zeepresten en voorkom je dat het zich ophoopt. Blijf je toch een vlekje zien? Strooi dan wat baking soda op de vlek. Ga vooral niet boenen met een harde spons of een schuurspons, want dit kan onherstelbare schade aanrichten.


Klaar om een keuze te maken?

Xenz heeft douchecabines met douchebakken voor elke badkamer. Benieuwd wat onze specialisten voor jouw badkamer kunnen betekenen? Neem een kijkje in onze showroom bij een Xenz dealer bij jou in de buurt.

In showroom bekijken

Ik wil in contact komen om de mogelijkheden voor mij badkamer te bespreken

Xenz is een onderdeel van Beterbad B.V. | Algemene voorwaarden | Privacystatement