Ontspanning

Bad in de slaapkamer

Een bad in je slaapkamer creëert een luxe uitstraling. Daarnaast is het ideaal als je badkamer te klein is voor een vrijstaand bad. Het plaatsen van een bad in je slaapkamer lijkt misschien makkelijk, maar het is een uitdaging. Toch is het mogelijk! Benieuwd waar je zoal rekening mee moet houden wanneer je deze wens verwezenlijkt? Wij vertellen het je!

In showroom bekijken

Samen jouw droombadkamer ontwerpen? Kom langs bij een dealer!

Contact opnemen

Investeer in een afzuigsysteem

Een bad in jouw slaapkamer is mogelijk

Wanneer je een bad in je slaapkamer plaatst moet je rekening houden met vocht. Normaal gesproken is een badkamer bestemd tegen de stoom die uit jouw douche of bad komt. Te veel vocht kan zorgen voor schimmels, afgebladderd behang en bobbels in je houten vloer. Het is dus mogelijk om een bad te plaatsen in jouw badkamer, mits je een goed afzuigsysteem installeert.

Ga voor een stevige vloer

Een stevige vloer maakt het mogelijk

We hadden het net al over de bobbels in de vloer, dit wil je natuurlijk niet. Niet iedere vloer is geschikt voor een vrijstaand bad in jouw badkamer. Je vloer moet ondanks het afzuigsysteem goed tegen vocht kunnen. Ga in plaats van voor een houten vloer voor een giet, of betonvloer, mooie tegels of pvc. Deze vloeren zijn bestemd tegen vocht en zijn sterk genoeg om een vol bad met water te houden. Als je je huis gaat renoveren is het het slimst om hier al direct rekening mee te houden.

In showroom bekijken

Zorg voor een goede afvoer

Een bad op een verhoging creëert een luxe suite

Heb je al nagedacht over welk type bad je wilt nemen? Bekijk hier ons aanbod en laat je inspireren. Bij een bad in een slaapkamer moet je zorgen voor een goede af- en toevoer. Onder het bad moet je rekening houden met extra ruimte om deze afvoer- en waterleidingen te plaatsen. Denk hier dus goed over na wanneer je een slaapkamerontwerp maakt. Om de leidingen goed weg te werken kan je ervoor kiezen het bad op een verhoging te plaatsen. Dit zorgt nog meer voor die ultieme, luxe hotelsfeer.

Glas radiator voor een optimaal klimaat

Zo maak je je slaapkamer met bad compleet

Je geniet pas optimaal van je bad als je eruit stapt in een warme en behaaglijke slaapkamer. En het is pas echt fijn badderen als je slaapkamer een prettige temperatuur heeft. Kies daarom voor de juiste verwarmingselementen. Zo hebben wij verschillende elektrische glas radiatoren in ons assortiment die je slaapkamer de perfecte temperatuur geven. Bezoek een van onze showrooms om de mogelijkheden te bespreken met onze specialisten.

Neem contact op

Ik wil in contact komen om de mogelijkheden voor mij badkamer te bespreken

Xenz is een onderdeel van Beterbad B.V. | Algemene voorwaarden | Privacystatement