Veiligheidsglas

Veiligheidsglas in jouw badkamer

Stel je hebt een prachtig gezin met één, twee of misschien wel meer kleine druktemakers over de vloer. De badkamer is officieel geen speelplaats voor de kinderen, maar soms voorkom je het niet. En zoals iedereen wel weet, een ongeluk zit dan in een klein hoekje. Daarom is het belangrijk om onnodige ongelukjes voor te zijn door het juiste materiaal te gebruiken in jouw badkamer: we hebben het over veiligheidsglas.


Als je op zoek bent naar een glazen douchewand of -deur, vind je bij Xenz alleen douchewanden en -deuren van veiligheidsglas. Waarom wij uitsluitend met veiligheidsglas werken? En welke mogelijkheden je hierin hebt? Dat lees je allemaal op deze pagina.

In showroom bekijken

Samen jouw droombadkamer ontwerpen? Kom langs bij een dealer!

Contact opnemen

Alles voor de veiligheid

Wat is veiligheidsglas?

Voorkomen is beter dan genezen, een bekende uitspraak, maar zó waar. Ook als het gaat om de keuze voor het glas in jouw badkamer. Bij Xenz is het geen keuze, want wij hebben deze al voor je gemaakt. Alle onze douchewanden en -deuren beschikken over 8 millimeter veiligheidsglas. Dit is de standaard dikte voor veiligheidsglas in badkamers. De bedoeling van veiligheidsglas is dat het dus bijna onbreekbaar is. Stel, het gebeurt je in een uiterst geval dat het glas toch breekt (dan moet er wel heel wat gebeuren hoor), dan is het gelukkig volstrekt ongevaarlijk. Het glas zal dan namelijk in heel veel kleine stukjes breken, en dus niet in grote scherpe delen. Deze kleine stukjes zijn niet scherp en volledig ongevaarlijk. Sterker nog, je kunt deze stukjes zelfs met je blote handen vastpakken. Je hoeft dus niet bang te zijn dat, mocht er een glazen wand of deur breken, jij of de mensen om je heen gevaar lopen.

In alle soorten en maten

Veiligheidsglas op maat

Heb jij een hele grote glazen wand nodig of juist een kleinere? Geen probleem. Alle douchedeuren of -wanden met veiligheidsglas zijn in verschillende afmetingen te verkrijgen. Wil jij een industriële sfeer creëren? Ga dan voor een douchedeur met zwart beslag. Ben je meer van het minimalistische? Dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor een douchewand die met een paar bevestigingspunten aan de wand vast zit. Deze bevestiging hoef je bij jouw glazen douchewand op maat overigens niet zelf te verzorgen, dat doen onze ervaren monteurs voor je!

In showroom bekijken

Ja, er is nog meer

Extra voordeel van veiligheidsglas

Je kent ondertussen al wat voordelen van veiligheidsglas, zoals dat het gevaar minimaliseert bij het breken van het glas. Maar er is meer! Veiligheidsglas is namelijk ook erg flexibel. Niet op de manier dat je het helemaal kunt ombuigen, maar het is erg bestand tegen temperatuurwisselingen. Stel het is middenin de winter, het raam staat open in de badkamer wat het best fris maakt. Je stapt onder de douche en de badkamer warmt snel op door het warme water. Normaal glas zou kunnen knappen bij deze snelle temperatuurswisseling, maar bij veiligheidsglas is dit gelukkig niet niet het geval. Dit is speciaal ontwikkeld zodat het tegen plotselinge hitte kan, al is de omgevingstemperatuur een stuk lager.


Kies jij ook voor een veilige badkamer? Of wil je graag meer informatie over onze douchewanden en/of -deuren? Door het hele land bevinden zich badkamerspecialisten met Xenz producten. Maak vrijblijvend een afspraak om jouw ideale badkamer samen te stellen.

Kom in contact

Ik wil in contact komen om de mogelijkheden voor mij badkamer te bespreken

Xenz is een onderdeel van Beterbad B.V. | Algemene voorwaarden | Privacystatement