Ontdek alle voordelen van stomen

Waarom jij echt moet kiezen voor een stoomcabine

Wanneer je onder de douche staat krijgt je lichaam de tijd om te ontspannen. Maar wist je dat er douches bestaan om nóg meer te ontspannen? We hebben het over de stoomcabine. Stoom heeft een bijzonder positieve uitwerking op ons lichaam. Waarom denk je anders dat wellnessresorts ook beschikken over stoomcabines? Maar er zijn nog veel meer voordelen. Lees snel verder om ze allemaal te ontdekken.

In showroom bekijken

Samen jouw droombadkamer ontwerpen? Kom langs bij een dealer!

Contact opnemen

Deadlines, prestatiedruk...

Relaxen in een stoomcabine vermindert stress

Uit onderzoek blijkt dat wanneer je al een half uurtje gebruikmaakt van een stoomdouche, dit stressverminderend werkt. Het stresshormoon cortisol neemt aanzienlijk af. Tegenwoordig is iedereen druk en vliegen de deadlines je om de oren. Hoe lekker is het dan om even helemaal tot rust te komen in een stoomcabine?

Sporters opgelet!

Je spieren ontspannen

Een stoomcabine heeft ook positieve invloeden op het ontspannen van je spieren. Dit komt door de versnelde afvoer van afvalstoffen, iets waar de infraroodstraling voor zorgt. De hoge temperatuur (40-60°C) bevordert de bloedcirculatie en zorgt ervoor dat je spieren zich volledig kunnen ontspannen. Dit is ideaal voor sporters of voor mensen die veel last hebben van hun spieren en gewrichten.

In showroom bekijken

Afvoer van afvalstoffen

Stomen zuivert je huid

Naast dat je zelf geniet van de stoomcabine, geniet je huid er ook van. Het stoom helpt namelijk om je huid en poriën te reinigen. Hoe dit in zijn werk gaat? Door de warme stoom circuleert je bloed sneller in je lichaam, wat ervoor zorgt dat je gaat zweten. Je zweet als het ware alle afvalstoffen zoals vuil en talg je lichaam uit. Hiernaast voelt je huid ook een stuk zachter aan na een ontspannen stoomsessie.

Pak een momentje voor jezelf

Het ultiem genietmoment

Naast alle lichamelijke voordelen, is het natuurlijk ook het ultieme genietmomentje voor jezelf. Ontspan na een drukke werkdag of begin je dag juist met een positief gevoel na een stoomsessie. Het is belangrijk om soms wat tijd voor jezelf te pakken en even volledig tot rust te komen. Een stoomsessie in een stoomcabine is dan het perfecte middel.

In showroom bekijken

De perfecte aanvulling voor jouw badkamer

Stoomcabine kopen

En ben je overtuigd? Dan moet je natuurlijk nog een keuze maken in welke stoomcabine je zou willen. We hebben goed nieuws, want stoomcabines zijn volledig af te stemmen naar jouw wensen. Met de op maat gemaakte stoomcabines van Xenz is het zelfs in een kleine badkamer mogelijk om te genieten van een stoomdouche of -cabine.


Wil jij thuis dat ultieme wellnessgevoel krijgen?
Door het hele land bevinden zich badkamerspecialisten met Xenz producten. Maak vrijblijvend een afspraak om jouw ideale badkamer samen te stellen.

Kom in contact

Ik wil in contact komen om de mogelijkheden voor mij badkamer te bespreken

Xenz is een onderdeel van Beterbad B.V. | Algemene voorwaarden | Privacystatement